Kaffekopp

Din anläggning

Vem äger fjärrvärmecentralen?

Vi får in många frågor angående just fjärrvärmecentralen. Så vi ska försöka klargöra i vad det är som gäller för dig som kund hos oss.

Ni äger eran fjärrvärmecentral

ENA Energi varken äger eller sköter om er fjärrvärmecentral. Det är ni själva som äger fjärrvärmecentral om inget annat avtal har ingåtts. Vi levererar endast våra avstängningsventiler som vi sätter precis innanför vägg, efter det måste ni själva anlita en rörmokare som utför rördragningen ifrån våra avstängningsventiler fram till växlaren. När det arbetet är gjort kommer vi tillbaka och installerar flödesmätaren på en plats som är förberedd av rörmokaren med en ”passbit” samt att el ska finnas framdragen. Sedan kontrollerar vi att allt ser okej ut ifrån vår sida för att starta igång fjärrvärmen. Skulle det uppstå problem med fjärrvärmecentral så kontaktar ni installatören. 

Byta ut eller installera en fjärrvärmecentral? 

Ska ni byta ut eller installera en fjärrvärmecentral? Kom ihåg att det är viktigt att följa vissa krav och kriterier. För att ge er bra koll på vad som krävs så har vi samlat dessa kriterier i ett dokument som vi kallar för installationsföreskrifter. 

Läs installationsföreskrifter